Ski/Sun area Makovica

Makovica je na Hornom Šariši, na polceste medzi Bardejovom a Svidníkom, v Nízkych Beskydách, vedľa obce Nižná Polianka.
Nájdete tu 900 m dlhú stredne ťažkú (červenú) zjazdovku s atraktívnym profilom. Zjazdovka je technicky zasnežovaná a pravidelne upravovaná. V prípade dobrých snehových podmienok je na Makovici postavený aj snowpark. Zjazdovku obsluhuje lyžiarsky vlek. Pri dolnej stanici vleku je bufet s domácou kuchyňou a s bezplatným pripojením na internet cez wifi.

Zdroj: www.makovica.sk
Foto: Moja Makovica FB

Informácie

ski/sun area Makovica
Ing. Jaroslav Špik
Nižná Polianka 11
086 36
GPS: 49.399035, 21.39383

Aktuálne informácie o snehových podmienkach je možné získať na telefónnych číslach:
Tel. č.: +421 (0)903 618 042, +421 (0)903 635 710
E-mail: marysa@makovica.sk

Web: https://makovica.sk/

Aktuálny cenník: https://makovica.sk/cennik-zima

https://makovica.sk/cennik-leto

Lyžiarsku zjazdovku uvidíte už zo vzdialenosti 3 km po pravej strane – ak prichádzate od Bardejova. Zo smeru od Svidníka odbočíte asi 500 metrov za obcou Nižná Polianka vľavo. Kúpalisko by ste v lete pre stromy určite prehliadli. Za bežných okolností si preto všímajte informačné tabule.
Parkovať môžete na parkovisku areálu, príp. na núdzových trávnatých parkoviskách, ktoré sú počas letnej a zimnej sezóny označené. Parkovanie je po celý rok bezplatné.
AUTOBUS – výstupná zastávka: Villa MAKOVICA
Pravidelnými spojmi sa dostanete do Bardejova. Z autobusovej stanice k nám smerujú tieto spoje: Svidník, Stropkov, Snina, Humenné, Ondavka, príp. aj niektoré súkromné spoje a diaľkové linky. Autobusy do Nižnej Polianky premávajú cca každé dve hodiny.
Obec Nižná Polianka má dve autobusové zastávky, ale iba na jednej z nich zastaví každý spoj. Aby ste sa nachodili čo najmenej, odporúčame pri nástupe upozorniť vodiča, že chcete vystúpiť na zastávke Villa MAKOVICA. Z nej to máte 5 minút cesty a ste u nás.
VLAK – dôležité je dostať sa do Bardejova. Nemusíte sa báť, že zabudnete vystúpiť, tu železnica končí. Ďalej pokračujete autobusom. Vlaková a autobusová stanica sú na jednom mieste.
LIETADLO – Nižná Polianka je cca 100 kilometrov vzdialená od letiska Poprad-Tatry a rovnako od letiska Košice. Najbližšie letiská na poľskej strane sú letisko Rzeszow (137 km) a letisko Krakow (199 km).

Zdieľať:

Mapa