Rozhľadňa Kamenná Hora

Nad mesto Bardejov sa vypína rozhľadňa Kamenná Hora, ktorá Vám poskytne nádherný výhľad na mesto v doline a okolité lesy. Je vysoká 9,6m, má dve podlažia, horné je zastrešené. Na prvom podlaží sú inštalované tri informačné tabule obsahovo zamerané na prírodu a jej ochranu. Súčasťou rozhľadne je aj prístrešok so stolmi a lavicami pre približne 15 – 20 ľudí. Vedľa prístrešku je ohnisko so sedením.

Informácie

Rozhľadňa sa nachádza medzi mestom Bardejov a Bardejovskými kúpeľmi a sľubuje nenáročnú túru, ktorú zvládnu aj rodiny s deťmi.

Z Bardejovských Kúpeľov nasledujte červenú pásovú turistickú trasu v smere na mesto Bardejov. Trasa prechádza poza kostol v centre kúpeľov. Od tohto kostola až k rozhľadni je to približne 1000 m. Trasa je nenáročná, vedie lesom a má mierne stúpanie.
Z Bardejova rovnako nasledujte červenú pásovú turistickú trasu, smerom z mesta na Bardejovské Kúpele. Na trasu sa môžete napojiť napríklad na Dlhom rade pod Radničným námestím, pri autobusovej a vlakovej stanici, pri Kauflande, pri „Preškoč múre“. Ak sa vyberiete k rozhľadni od autobusovej a vlakovej stanici, čaká vás príjemná prechádzka dlhá cca 3300 m (približne 45 minút chôdze). Trasa k rozhľadni z mesta je nenáročná, má mierne stúpanie a po opustení zastavaného územia vedie lúkami a poliami.

Zdieľať:

Mapa

Podujatia v regióne

Šport

nedeľa, 4 augusta, 2024

Amfiteáter, 08641 Raslavice

Koncert, Festival

piatok, 17 mája, 2024 - nedeľa, 19 mája, 2024

Radničné námestie, 085 01 Bardejov

sobota, 11 mája, 2024

085 01 Bardejov