Lekarský singletrack Herkules

Na konci mesta Bardejov smerom na Bardejovské Kúpele nájdete horskú cyklotrasu s celkovou dĺžkou 1330 m a prevýšením 60 výškových metrov. Keďže je oveľa širšia než sú bežné cyklotrasy, je vhodná hlavne pre rodiny s deťmi, dostala názov FAMILY singletrack. Ako súčasť liečivých singletrackov nazvaných podľa prameňov, tento FAMILY singletrack nesie oficiálny názov Lekársky singletrack. Lokalizovaný je v krásnom prírodnom prostredí Mestských lesov Bardejov – nad mestskou časťou Bardejova – Bardejovskými Kúpeľmi. Spolu s výstupovou trasou Čerešenka a zjazdovou Napoleon tvoria 4610 m dlhý súbor cyklotrás.
Singletrack je charakterizovaný zarovnávaným a tvarovaným prírodným povrchom. Svojím profilom je nenáročný s priemerným sklonom do 8 %. Na singletracku sa nachádzajú veľké klopené zákruty a plynulé terénne vlny. Tento FAMILY singletrack bol budovaný pod dohľadom vyškolených trailbuilderov spoločnosti IMBA.

Zdroj a foto: OOCR Region Šariš Bardejov

Informácie

Singletrack je svojím nenáročným profilom bez prekážok určený pre celé cyklistické rodiny.

Začína na hornom konci Kyslíkovej dráhy (pri vodárni) a plynule stúpa nad kúpele. Do cieľa pri altánku na kyslíkovej dráhe vedie mierne z kopca.

Zdieľať:

Mapa