Cyklotrasa EXTREM 023 – MTB Alžbeta

Cyklotrasa EXTREM 023 – MTB Alžbeta

MTB Alžbeta je horská magistrála, ktorá vedie pozdĺž celého pohoria slanské vrchy od Prešova až po hranicu s Maďarskom pri jazere Veľká Izra. Celkovou dĺžkou 136 kilometrov sa radí k diaľkovým magistrálam. Až 90 % vedie po lesných cestách, mimo motorovej premávky. Vyhovuje ľuďom s dobrou fyzickou zdatnosťou a technickým spôsobom jazdy v teréne. Ako celok nie je určená pre rodiny s deťmi, i keď niektoré čiastkové úseky sú na jednodňovú vychádzku na bicykli ako stvorené.

Úsek MTB Alžbeta – Hermanovce – Javorová – Rudlov patrí medzi veľmi náročné, či už smerom hore alebo dole, a preto je treba buď počítať s potlačením bicykla, alebo obídením úseku. Trasa bola vyznačená v roku 2007, väčšina smerových tabuliek je v dobrom stave, maľované značenie je potrebné určite doplniť.

Zdroj: cyklopo.sk, PSK
Foto: cyklopo.sk, obec Pavlovce, slanskevrchy.sk

Informácie

Požičovne bicyklov a servis
Vo väčšine miest Prešovského kraja sa nachádzajú predajne bicyklov, ktoré zároveň poskytujú aj servis a predaj náhradných dielov pre bicykle

Trasa sa začína v Pavlovciach, ale je možné napojiť sa na ňu už v Prešove prostredníctvom modrej cyklotrasy. Značenie na trasách sa priebežne obnovuje, ale nie je zaručená jeho stopercentnosť. Preto odporúčame návštevníkom, aby boli vybavení dostatočne podrobnými mapami. Viacej trás, nájdete na stránke www.po–kraj.sk.

Zdieľať:

Mapa

Podujatia v regióne

Rodina, Hrad, História

streda, 1 mája, 2024

Hrad Šariš, 082 21 Veľký Šariš

Tradície

sobota, 27 apríla, 2024

Námestie sv. Martina, 082 12 Kapušany

Šport

sobota, 15 júna, 2024

Sigord, 082 52 Kokošovce