Lyžiarske stredisko Ski Buče

Lyžiarske stredisko Renčišov – Búče nájdete 28 km severozápadne od Prešova. Stredisko disponuje technickým zasnežovaním, ale počas zimy nemá núdzu o prírodný sneh. V stredisku je 5 lyžiarskych vlekov s dĺžkou 760, 470, 430, 380 a 2×160 m s celkovou kapacitou 2000 os./hod., zjazdové trate sú všetkých náročností, ich celková dĺžka je 4 km.
Pre skúsenejších lyžiarov je k dispozícii Lipovecká 400 metrov dlhá zjazdovka a lyžiarsky vlek VL 1000 s dvoma stredne ťažkými zjazdovkami. Pre zdatných lyžiarov je vhodná IAMESACKA 620 metrov zjazdovka ako aj zjazdovka Lačnovská pre snowboardistov.
Bežecké lyžovanie- pre vyznávačov bielej stopy sú k dispozícii obľúbené bežecké trate v blízkosti areálu -Biatlonová v dĺžke 3km, Malý Lipovecký okruh v dĺžke 5 km, hrebeňová Bachureňská stopa 8 km a okruh Okolo Mindžovej v dĺžke 7 km.
Skialpinizmus – stredisko ponúka množstvo skialpinistických trás vhodných tak pre začiatočníkov, ako aj pokročilých vyznávačov tohto zimného športu. Hrebeň pohoria so svojím alpínskym rázom ponúka množstvo zaujímavých výhľadov na najvyššie pohoria Slovenska.
V stredisku je horská chata Bukvica so stravovacím zariadením. K dispozícii je lyžiarska škola, detský lanový vlek. Pre pokročilejších adeptov Lyžiarskej školy bude k dispozícii kotvový vlek.

Informácie

SKI Buče
Tel. č.: 0905 527 787
E-mail: ski.buce@azet.sk
Web: https://skibuce.sk/

Aktuálny cenník: https://skibuce.sk/informacie/cennik/

Lyžiarske stredisko Renčišov – Búče je situované 28 km severozápadne od Prešova. Prístup do strediska je z obce Renčišov, kde je záchytné parkovisko. Horné parkovisko pri vlekoch (1,5 km od záchytného parkoviska) je dostupné skibusom, autom s pohonom 4×4 alebo autom so snehovými reťazami.

Zdieľať:

Mapa