Cyklotrasa KCC Šport – Prešov – Raslavice – Bardejov

Cyklotrasa KCC Šport – Prešov – Raslavice – Bardejov

Medzinárodná karpatská cyklistická cesta CM 015 je okruhom, ktorý spája päť krajín karpatského euroregiónu Slovensko, Poľsko, Ukrajinu, Rumunsko a Maďarsko. Trasa vychádza z Prešova smerom na Fintice. Hneď prvý úsek preverí schopnosti cyklistu pri stúpaní do Fintického sedla. Po ňom však nasleduje dlhý zjazd. Trasa vedie väčšinou po existujúcich cestách tretej triedy, i keď v niekoľkých úsekoch využíva aj poľné a účelové komunikácie. Vlnitý terén ju radí skôr pre športovo naladených cyklistov, ale prevýšenia sú príjemné a vyvážené. V blízkosti trasy sa nachádza skvost drevenej architektúry, kostolík v Hervartove, ktorý si zaslúži pozornosť. Krátky úsek karpatskej cyklistickej cesty zakončíte v príjemnej atmosfére historického Bardejova.

Informácie

Dĺžka trasy: 40 km, 
Prešov – Raslavice : 40km
Prevýšenie  tam 532 m, späť 448m

Značenie na trasách sa priebežne obnovuje, ale nie je zaručená jeho stopercentnosť. Preto odporúčame návštevníkom, aby boli vybavení dostatočne podrobnými mapami. Viacej trás, nájdete na stránke www.po–kraj.sk.

Požičovne bicyklov a servis
Vo väčšine miest Prešovského kraja sa nachádzajú predajne bicyklov, ktoré zároveň poskytujú aj servis a predaj náhradných dielov pre bicykle

Zdieľať:

Mapa