SKI Lysá 1 067 m n. m.

Lyžiarske stredisko SKI Lysá sa nachádza 25 km severne od Prešova nad mestom Sabinov.

Jednou z vecí, ktoré stredisko SKI LYSÁ odlišuje od ostatných, je jej jedinečná poloha. SKI LYSÁ je tak trochu ukrytá v srdci lesa. Strediská sa zvyčajne pred vami rozprestierajú už pri zaparkovaní či kúpe lístku. V stredisku SKI LYSÁ, lyžovaniu na zjazdovkách predchádza vyvezenie na vrchol sedačkou. Lyžovanie v srdci Čergova, to je skutočný zážitok. Práve Lysá je jedným z najvyšších vrcholov pohoria s dosahujúcou výškou 1 067 m n. m.. Z vrchola je nádherný výhľad na hlavný hrebeň, Veľkú Javorinu, Minčol a pri dobrej viditeľnosti aj Tatry.

SKI LYSÁ si v roku 2020 zažila veľké zmeny, aby bola bližšie svojím návštevníkom. Sedačka, ktorá bola naposledy pojazdná pred desiatimi rokmi, prešla kompletnou rekonštrukciou. Po vyvezení dvojsedačkou vás v zime na samý vrch vyvezie krátka poma.

Stredisko ponúka štyri upravované zjazdovky dokopy dlhé vyše 6 km, ktoré sú určené pre pokročilých, ale aj začiatočníkov. Pri dobrých snežných podmienkach, bude možné jazdiť až na siedmich zjazdovkách. Nový zasnežovací systém poskytuje garanciu snehu po dobu zimnej sezóny a do karát nám hrá aj severo-západná orientácia svahu. Naopak, južná orientácia novej reštauračnej terasy je dokonalá na vychutnávania si nápojov a jedál blízko svahu. Na svoje si prídu aj snowboardisti, bežkári aj skialpinisti.

V areáli strediska nájdete Horskú chatu Šport, ktorá poskytuje ubytovanie, rovnako služby reštaurácie a vonkajšej terasy.

SKI Lysá je otvorená celoročne, sedačka premáva aj počas leta.

Zdroj foto: www.skilysa.sk

Informácie

SKI LYSÁ
Drienica 503
080 01 Drienica

Tel. č.: + 421 51/201 0013
E-mail : info@skilysa.sk
GPS: 49°09’08.2″N 21°07’19.0″E
GPS: 49.152289, 21.121947
Web: www.skilysa.sk

Aktuálny cenník: https://www.skilysa.sk/pracovne-sedacka/

Ako sa dostať do strediska:
Autom: Do strediska Ski Lysá sa najpohodlnejšie dostanete autom. Ako najrýchlejšie riešenie pri výbere trasy vám odporúčame otvoriť si overené Google, či iné, mapy. Po zadaní “Ski Lysá”, nájdete našu presnú polohu a ostáva už len spustiť navigáciu.
Vlakom: Ak chcete byť ekologickí alebo auto nevlastníte, môžete sa do strediska vybrať aj vlakom. V tomto prípade, odporúčame si pozrieť spojenie na www.cp.sk. Odtiaľ je potrebné prestúpiť na autobus smer Drienica, konečná zastávka.
Autobusom:
Ak sa rozhodnete vybrať k nám autobusom, navštívte stránku www.cp.sk a vyhľadajte spojenie z vašej nástupnej stanice do obce Drienica, na konečnú zastávku.

DOPRAVA V STREDISKU
PARKOVANIE: V oblasti Drienica-Lysá sa nachádza parkovisko P1 až P7, ktorých celková kapacita je približne 2 000 parkovacích miest. Parkoviská sú zdieľané pre obe lyžiarske strediská a riadené sú personálom, ktorý parkoviská zapĺňa od najspodnejšieho až po sedačku, ktorá vás prepraví do strediska. RIAĎTE SA POKYNMI PERSONÁLU PARKOVISKA A ZAPARKUJTE NA PRVOM MIESTE, KAM VÁS NAVEDÚ.
SKIBUS: Pre vaše pohodlie je zastávok dostatočne veľa, aby ste nemuseli k pokladniam ísť pešo. Stačí si nájsť najbližšiu zastávku smerom k stredisku a už sa len vyviesť! Rozmiestnenie všetkých parkovísk, ako aj autobusových zastávok:

  1. zastávka: Nástupná (P2)
  2. zastávka: Pod Drienicou (P3)
  3. zastávka: Pri zastávke SAD (P4)
  4. zastávka: Pod svahom Drienica (P5)
  5. zastávka: Nad hotelom Šomka (P6)
  6. zastávka: Ku Lysej (P7)
  7. zastávka: Konečná

SKIBUS SKI LYSÁ PREMÁVA FORMOU KÝVADLOVEJ DOPRAVY.

 

Zdieľať:

Mapa

Podujatia v regióne

Žiadne výsledky